Het programma bestaat uit vijf items.

Het verhaal van Opa en Oma

Voor het item ‘het verhaal van Opa en Oma’ worden jonge Brabanders gevraagd de verhalen van hun grootouders op te nemen in een kort filmpje. Ontroerende, spannende, verdrietige en grappige verhalen. Verhalen van een oudere generatie die niet verloren mogen gaan. Hiermee willen we het contact tussen twee generaties stimuleren; samen maken ze persoonlijke verhalen van vroeger zichtbaar. Zo inspireren, enthousiasmeren en informeren we kinderen en jongeren over de geschiedenis van Brabant.

Creatief talent

Voor het tv-item ‘Creatief Talent’ zoeken we Brabantse talenten met toffe ideeën om verhalen van vroeger tot leven te wekken. De makers met de beste ideeën krijgen de kans om hun idee uit te voeren met ondersteuning van 1.000 euro en een professionele coach. Ons doel is om jong talent in Brabant met coaching, een platform en financiering te steunen in hun ontwikkeling en hun zichtbaarheid te vergroten.

De Serie

Voor ‘De Serie’ hebben we een professionele filmmaker een eigen concept voor een tv-serie van 10 korte afleveringen laten ontwikkelen. De 10 afleveringen samen vertellen een bijzonder verhaal, een gebeurtenis of thema uit het rijke Brabantse verleden. De filmmaker is Daan Jongbloed en de tien afleveringen die hij aan het maken is gaan over de Kruisheren van Sint Agatha. Kijk hier voor meer informatie over De Serie. 

De Reportage

In het tv-item ‘De Reportage’ wordt een Bekend in Brabander naar een toffe erfgoedlocatie gestuurd om daar meer te weten te komen over het verhaal achter deze locatie. Dit kan een museum zijn, maar ook een kasteel, een fort of een herbestemmingsproject.

Agenda

Voor het item ‘de Agenda’ worden actuele activiteiten in het Brabantse erfgoedveld in de schijnwerpers gezet. Wat is er allemaal te doen in Brabant op het gebied van erfgoed?

 

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief