Het programma bestaat uit vijf items.

Het verhaal van Opa en Oma

Met ‘het Verhaal van je Opa en Oma’ brengen we jongere en oudere Brabanders met elkaar in gesprek over het heden, het verleden en de toekomst. Oudere Brabanders delen ontroerende, spannende, verdrietige en grappige verhalen. Verhalen die niet verloren mogen gaan. Hiermee willen we het contact tussen twee generaties stimuleren; samen maken ze persoonlijke verhalen van vroeger zichtbaar. Zo inspireren, enthousiasmeren en informeren we kinderen en jongeren over de geschiedenis van Brabant.

Creatief talent

Voor het tv-item ‘Creatief Talent’ zoeken we Brabantse talenten met toffe ideeën om verhalen van vroeger tot leven te wekken. De makers met de beste ideeën krijgen de kans om hun idee uit te voeren met ondersteuning van 1.000 euro en een professionele coach. Ons doel is om jong talent in Brabant met coaching, een platform en financiering te steunen in hun ontwikkeling en hun zichtbaarheid te vergroten.

De Serie

Voor ‘De Serie’ vragen we een professionele filmmaker een eigen concept voor een tv-serie van tien korte afleveringen te ontwikkelen. De tien afleveringen samen vertellen een bijzonder verhaal, een gebeurtenis of thema uit het rijke Brabantse verleden. In 2018 ging Daan Jongbloed aan de slag en de tien afleveringen die hij maakte gaan over de Kruisheren van Sint Agatha. In 2019 werd hij opgevolgd door Hans Borgman, die een doorlopende serie maakte over de Schola Cantorum, het kerkkoor van de Sint Jan in ’s-Hertogenbosch. Kijk hier voor meer informatie over De Serie. 

De Reportage

In het tv-item ‘De Reportage’ wordt een Bekend in Brabander naar een toffe erfgoedlocatie gestuurd om daar meer te weten te komen over het verhaal achter deze locatie. Dit kan een museum zijn, maar ook een kasteel, een fort of een herbestemmingsproject.

Agenda

Voor het item ‘de Agenda’ worden actuele activiteiten in het Brabantse erfgoedveld in de schijnwerpers gezet. Wat is er allemaal te doen in Brabant op het gebied van erfgoed?

 

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief