In 2018 hebben we al samen met jonge Brabanders verhalen van opa’s en oma’s opgehaald. Deze zijn online en op Omroep Brabant uitgezonden. Benieuwd naar de verhalen van vorig jaar? Je vindt ze hier.

Ook dit jaar zijn we op zoek gegaan naar ouderen en jongeren om met elkaar in gesprek te gaan over thema’s die toen actueel waren en nu actueel zijn. Dat deden we door een aantal bijeenkomsten te organiseren op unieke locaties in Brabant. Hier konden verhalenvertellers kennismaken met de programmamakers. Voor de Junior Reporters organiseerden we een Junior Reportersweekend. Twee dagen lang werden de jonge reporters klaargestoomd om te presenteren voor een camera. Zelfs straatvoetballegende Nasser El Jackson kwam langs om hun de kneepjes van het vak te leren.

Na het weekend worden de Junior Reporters in contact gebracht met de oudere Brabanders. Alle gesprekken worden vastgelegd op camera en verwerkt tot een kort filmpje dat ook dit jaar in ieder geval online wordt uitgezonden. De beste tien filmpjes komen dit najaar in het tv-programma Goud van Brabant.

Heb jij een verhaal of een mooie herinnering? We zijn nog steeds op zoek naar verhalenvertellers. Kijk hier voor meer info.

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief