In “het verhaal van je opa en oma” brengen we jongeren van eigen bodem in gesprek met Brabantse senioren over een verhaal van vroeger. Goud van Brabant ging op zoek naar enthousiaste jongeren en deze kersverse Junior Reporters stoomden we in twee dagen klaar voor hun tv-debuut op Omroep Brabant. Onder professionele begeleiding van onze producent, regisseur en cameraman leerden we ze alle kneepjes van het reportersvak: ze leerde interviewen, presenteren, voor de camera staan, draaiden zelf wat shots en werkten prikkelende vragen uit. Om de juiste vragen te kunnen stellen, is het wel zo handig wanneer je je een beetje kunt inleven in de wereld van vroeger. Daarom kregen onze reporters in de dop een stoomcursus Brabants erfgoed van Wouter Loeff, historicus hoofdredacteur bij Erfgoed Brabant. Lucas De Man, artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden, ging met de jonge reporters in gesprek over hun ambities voor de toekomst en gaf hen de nodige tips om hun dromen te kunnen najagen.

En als klap op de vuurpijl stond straatvoetballegende Nasser El Jackson paraat om de zojuist geleerde skills nog eens extra te oefenen. Hij liet zich interviewen door alle kids.

In mei en juni gingen we met onze Junior Reporters op pad om diverse Brabantse ouderen te bezoeken, bekijk hier het resultaat!

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief