Wij willen ons graag even voorstellen. Wij zijn de kids van Kids reporters West, de kinderredactie van de Bossche Brede School de Kruiskamp (Basisschool De Kruisboelijn, De Nour en Westerbreedte). Wij zijn het laatste half jaar bezig om als reporter alles wat er in en om onze school gebeurt met filmcamera, fototoestel en pen te verslaan. We vloggen, bloggen en schrijven er wat op los. Op onze Facebookpagina Kids Reporters West kunt u zien wat we hebben beleefd de laatste tijd. 

Het idee: Unboxing
Unboxing wordt veelal gedaan door bekende vloggers.  Het concept ‘Unboxing’ betreft het uitpakken van spullen die met de post zijn binnengekomen. Vervolgens wordt uitgelegd wat het uitgepakte product is en worden persoonlijke ervaringen besproken. Voor ons vlogitem gaan we voorwerpen met historische waarde ‘unboxen’. Door onderzoek te doen, proberen we er vervolgens achter te komen wat het voorwerp is en welk belang het diende in de geschiedenis.

Research
We maken gebruik van het internet, erfgoed- of ervaringsdeskundigen, musea of andere erfgoedlocaties om het verhaal achter het voorwerp los te peuteren. 

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief