Blijf op de hoogte



verhalen van Brabants Erfgoed



verhalen van Brabants Erfgoed



verhalen van Brabants Erfgoed
De Creatief Talenten van 2019 waren deze zomer hard aan het werk om mooie erfgoedverhalen te verbeelden. Check hier een inkijkje in het werk van Tahné die op zoek ging naar de smaken van het Helmond in de veertiende eeuw.
Weet jij wat paradijskorrels zijn? Of hoe je rozenwater maakt? Ingrediënten die nu nauwelijks nog te vinden zijn. Toch vormde zij in de 14e eeuw, de eeuw waarin Helmond haar stadsrechten kreeg, smaakmakers van alledag. En dat maakt nieuwsgierig. Eten is namelijk meer dan een eerste levensbehoefte; het is een cultuur. Daarom ging ik voor Goud van Brabant op zoek naar de smaken van het Helmond van de 14e eeuw. Daarin spelen de stillevens, die ik als fotograaf regelmatig maak, een belangrijke rol. Daarnaast breng ik verschillende specialisten in beeld. Van een gerenommeerde kok en geschiedkundige tot de voedselwetenschappers van vandaag de dag. Dat alles in mijn kenmerkende fotografische stijl geïnspireerd op de 17e eeuwse schilderkunst.