Weet jij wat paradijskorrels zijn? Of hoe je rozenwater maakt? Ingrediënten die nu nauwelijks nog te vinden zijn. Toch vormde zij in de 14e eeuw, de eeuw waarin Helmond haar stadsrechten kreeg, smaakmakers van alledag. En dat maakt nieuwsgierig. Eten is namelijk meer dan een eerste levensbehoefte; het is een cultuur. Daarom ging ik voor Goud van Brabant op zoek naar de smaken van het Helmond van de 14e eeuw. Daarin spelen de stillevens, die ik als fotograaf regelmatig maak, een belangrijke rol. Daarnaast breng ik verschillende specialisten in beeld. Van een gerenommeerde kok en geschiedkundige tot de voedselwetenschappers van vandaag de dag. Dat alles in mijn kenmerkende fotografische stijl geïnspireerd op de 17e eeuwse schilderkunst.

Het hertogdom Brabant De graven van Leuven wisten in de twaalfde eeuw de eerste hertogen van Brabant te worden. Het behouden en uitbreiden van deze positie was echter een politieke en militaire uitdaging. Meer weten? Kijk op Brabantserfgoed.nl! Een greep uit de
verhalen van Brabants Erfgoed
Sint Elisabethsvloed Tijdens de Sint-Elisabethsvloed van november 1421, braken de dijken door van de Grote of Zuid-Hollandse Waard en verdronk een groot aantal dorpen. Deze ramp was een het sluitstuk van een eeuwenlang proces. Meer weten? Kijk op Brabantserfgoed.nl! Een greep uit de
verhalen van Brabants Erfgoed
Van Gogh in Zundert De wortels van Vincent van Gogh liggen in West-Brabant. Hier deed hij zijn vroege ervaringen op, zijn liefde voor de natuur, zijn betrokkenheid bij het boerenleven en zijn ontluikende interesse voor kunst. Meer weten? Kijk op Brabantserfgoed.nl! Een greep uit de
verhalen van Brabants Erfgoed