Ik ben Annelijn. Net verhuisd van Utrecht naar mijn roots, Brabant, Roosendaal. Moeder van twee jongens en theaterdocent. Ik ging een rekening openen voor mijn jongste zoon en kwam helemaal geïnspireerd weer terug, want wat was ik in een prachtig gebouw geweest.  En dus besloot ik daar maar meteen werk van te maken. Wat mij betreft is het dé onontdekte schat van Roosendaal.

Mijn filmpje gaat over het oude bankgebouw van Luykx in de Molenstraat waar nog veel van bewaard is gebleven, zoals de kluisjes, alle wapens in de ramen, een dikke kluisdeur en nog veel meer. Ik kan niet wachten om dit gebouw aan jullie te laten zien.

Samen met circustheatertalenten uit de regio zal ik werken aan een stuk met theater en circus. We gaan samen op onderzoek uit om te kijken wat het verschil is in de beleving van geld van nu in vergelijking met dat van 100 jaar geleden en daarmee proberen we het gebouw ’tot leven te laten komen.

Het hertogdom Brabant De graven van Leuven wisten in de twaalfde eeuw de eerste hertogen van Brabant te worden. Het behouden en uitbreiden van deze positie was echter een politieke en militaire uitdaging. Meer weten? Kijk op Brabantserfgoed.nl! Een greep uit de
verhalen van Brabants Erfgoed
Sint Elisabethsvloed Tijdens de Sint-Elisabethsvloed van november 1421, braken de dijken door van de Grote of Zuid-Hollandse Waard en verdronk een groot aantal dorpen. Deze ramp was een het sluitstuk van een eeuwenlang proces. Meer weten? Kijk op Brabantserfgoed.nl! Een greep uit de
verhalen van Brabants Erfgoed
Van Gogh in Zundert De wortels van Vincent van Gogh liggen in West-Brabant. Hier deed hij zijn vroege ervaringen op, zijn liefde voor de natuur, zijn betrokkenheid bij het boerenleven en zijn ontluikende interesse voor kunst. Meer weten? Kijk op Brabantserfgoed.nl! Een greep uit de
verhalen van Brabants Erfgoed